zondag 7 oktober 2018

Stampin' Up! Tutorial schuifkaart, Signs of Santa

Hallo allemaal,

Afgelopen donderdag en vrijdag heb ik een workshop gegeven en daarbij hebben we onder andere een leuke schuifkaart gemaakt. 



Omdat de reacties zo positief waren, heb ik besloten om hier een Tutorial voor te schrijven! 

Neem een stuk Whisper White Thick cardstock van 14 x 28 cm.

Ril in de breedte op 9, 18 en 27 cm. Je houdt nu 3 vlakken van 9 cm en een randje van 1 cm over. Haal van het eerste stuk van 9 cm een heel klein randje af van ca. 2 mm. Vouw alle rillijnen naar binnen toe. Dit is je BASISKAART.



Knip een strook plastic van een dun boodschappentasje of een botenhamzakje van ca. 5 x 30 cm. Deze strook vouw je om het laatste deel van 8,8 x 14 cm van je basiskaart en plakt dit op elkaar. Zorg er daarbij voor dat het laatste deel van je basiskaart bovenaan zit en dat de tape dan helemaal links zit. 



Snij twee stukken Whisper White cardstock van 8,5 x 14 cm. Pons twee tabjes met je Circle Tab pons en plak deze dubbel aan de zijkant van je kaart. Eén aan de rechter kant en de andere op de andere kaart aan de linker kant. 



Snij twee stukken  Pool Party cardstock van 8 x 13,5 cm en versier deze naar eigen inzicht met het DSP. Zorg ervoor dat je bij de ene kaart wat ruimte vrijlaat aan de rechter kant en bij de andere kaart aan de linker kant. Dit blijft straks in je basiskaart zitten en zie je dus niet! 




Plak deze op je witte cardstock met de tabjes. De tabjes komen aan de zijde waar je DSP zit! Dit worden de kaarten die straks naar buiten schuiven, de ene naar links en de andere naar rechts.


Leg nu de basiskaart met het deel met het plastic eromheen naar boven toe. Zorg ervoor dat de geplakte naad van het plastic strookje helemaal links zit. 




Plak de kaart, die straks naar rechts moet schuiven, aan de linker zijkant vast met dubbelzijdig tape, precies recht boven de eerder geplakte tape op het plastic. 

Hou deze kaart goed op z’n plek en vouw deze kant naar binnen toe. Plak nu op de andere zijde de andere kaart aan de rechter kant vast, maar let op, deze kaart plak je met de goede zijde naar beneden vast! 




Zorg ervoor dat de eerder geplakte kaart precies op de juiste plek zit, dus alleen het tabje steekt uit aan de zijkant.  

Wanneer beide kaarten op hun plek zitten, vouw je de gehele kaart dubbel en kijk je even voorzichtig of de kaarten, wanneer je eraan trekt, naar beide zijden juist eruit komen.


Als het goed is, kan je nu de dunne rand vastplakken. Vouw hiervoor eerst de rand om de geplakte kaart heen en plak hem dan op de onderkant vast op je basiskaart.





Versier tenslotte nog de bovenkant van je schuifkaart met een leuke tekst.  



Ik hoop dat bovenstaand verhaal met de foto's een beetje duidelijk is. 

Ik hoor graag jullie reacties!

groetjes,

Maaike


Geen opmerkingen:

Een reactie posten